Feeling dizziness and nausea during Yoga practice

As the title you just read, that is exactly what I feel everytime doing Yoga. First time I did Yoga was around 2014 and do frequently until 2015. And 2016 until now, I’m only do Yoga if I got bored or need some brain rest cause of hectic with college life. Sometimes I do Yoga to create nice shape of my body. 😂

I practice yoga by myself often. I tried on YouTube videos from beginner then advanced and expert. I follow all the instructor said from beginning until end.

For beginner class ±20 minutes, do basic movement and I can through all of it without any serious problem. Meanwhile there’s no significant effect of my muscles. So, I can passed a beginner class for one time.

The next routine day, I bravely tried advance class, ±30 minutes and I found a difficult movement such as Firefly poses. It took me a long time to do this pose. My back spine and waist perceived warm, my hand was trembling and I fall many times. My hand can’t handle weight of my body.

Credit: Alo Yoga (firefly pose)

Tired of hard poses, I was curious about expert yoga class ±1 hour and It’s almost same poses with advanced class and beginner class but little bit longer to keep that poses up. Expert Yoga class need more energy and strength to feel your body response. And this class made me unwell. I got dizziness, nausea, and almost vomiting.

I’m waiting for the instructor changes their poses, but she said “exhale, inhale” I motivated myself that almost there, Seli! You can make it! Then a cold sweat run from my forehead. But that’s no matter. My body will deserve a better result.

What I love from Yoga is in the ending. It so relax for laying down and keep mind take a rest from all anxious, stressed, depressed, and life problems. I ever do it then going slumbering because of surrounded by serenity.

That’s how my Yoga practice going. When I’m in my mood to do exercise, I also do Yoga, Pilates (I’ll post later about Pilates) and Zumba to make my body keep healthy and ideal (but it still not work for me yet). All what we want is about process. Good process will get us to excellent result.

Happy International Yoga Day 2018! If you know the reason why I feel dizziness and nausea during Yoga practice comment down below and Namaste🙏

Me soltaste

Dices que fui yo
Y no fui yo
Que nunca te amé de verdad. ¡Qué rabia me da!
Diste tu versión
Pero olvidaste

Que me soltaste, me soltaste cuando más necesitaba aferrarme.

Apostaste, y me obligaste a buscar en otras partes amor.

Oh yo sé, que en ese escenario igual jugué mi papel.

Oh lo sé, se ha hecho tarde para volver.

Tú tan reservado,

Y yo pidiendo tanto de ti, tanto de mí.

Tu mano era mi fe, mi propia piel,

Y de repente,

Me soltaste. Me soltaste cuando más necesitaba aferrarme.

Apostaste, y me obligaste a buscar en otras partes amor.

yo sé, que en ese escenario igual jugué mi papel.

lo sé, se ha hecho tarde para volver.

Me soltaste cuando más necesitaba aferrarme.

Apostaste y me obligaste a buscar en otras partes amor.

Y nooo yo sé, que en ese escenario igual jugué mi papel.

Ohh lo sé, es demasiado tarde para volver.

Ohh lo sé.

Lo sé, lo sé…

Cr: Jesse & Joy

Art Today

It’s been a while! How are you peeps? Hope you’re doing well today.

This semester, Wednesday is my free time! And I always do whatever I want. So today, I want to draw my idol. How it looks like?

.

.

.

I’m not an artist, but drawing is one of my favorite.

I really need more practice to make my drawing looks like master! 😋

Comment down below if you loves art! 🌼

Aa ganteng dari Jepang

Halloo semua! Postingan ini kurang berfaedah jadi boleh di skip aja🙏

Ini tulisan pertamaku pake Bahasa Indonesia di blog ini. Jadiiii sangat bebas sekali karena ngga perlu mikir soal grammar, error, vocabulary and anything else. Bahasanya juga santai ngga sesuai dengan EYD :’)

Seperti judul yang tertulis diatas, aku mau fangirling. Biasanya kalau fangirling pasti Aa (re: brother/akang/kakak/abang) Korea terus. Namun saat ini, aku yang juga korban Anime, movie dan drama Jepang jadi kenapa tidak untuk fangirling dengan Aa dari jepang. Hmm..

Wajah orang jepang memang hampir sama dengan Korea, China, dan sekitaran Asia. Termasuk aku anak Indonesia (?)

Dan live action manga Heroine Shikkaku (No Longer Heroine) membawaku kepada 2 ikhwan yang warbyazaaah(?)

Dari kiri: Kento Yamazaki, (bukan) Seli Nurpianti, Kentaro Sakaguchi

Ceritanya itu singkat karena mungkin live action ya jadi ngga sepanjang manga. Rame, lucu, hiperbola, anak muda banget genrenya jadi kalau udah kuliah begini terus nonton film yang berseragam sekolah kan terasa lebih muda ya(?)

Bocoran ceritanya itu gini, Hatori (perempuan yang ditengah) menyukai Rita (lakilaki sebelah kiri) teman masa kecilnya. Tapi Rita malah bersama orang lain yang korban bullying. Hatori ngga nyerah hingga akhirnya ada namja yang tertarik sama Hatori yaitu si Aa sebelah kanan. Nah terus… Rame pokoknya 😂

Ngga bisa dihindari ternyata aku suka film A, B, atau C itu pasti karena aktor yang mainnya siapa disamping ceritanya yang seru ❤

Karena dua orang diatas, hampir semua film mereka aku tonton. Bukan hanya film mereka, tapi film dan series lainnya. Berapa banyak waktu yang terbuang percuma coba? Haduh :’))

Belum lagi ketika mereka main drama, terus aku ikutin hingga tamat. Tugas dikerjakan deadline, kuota sekarat, ngga masalah. Dulu. Ya dulu. Sekarang belum lagi. Semoga jangan lagi ya, hehe. :””

Bukan hanya mereka berdua yang menarik. Ada banyak aktor live action dari jepang yang ‘sesuatu’ tapi galeriku penuh sehingga tak bisa download lagi 😦

So, aku taruh di Pinterest biar ngga penuhin memori. Hm.

Supaya tulisan ini sedikit bermakna, dan untuk reminder diriku sendiri, mungkin kalau dipikir fangirling itu sungguh menghabiskan waktu, membuat hati bingung dan lupa akan kehidupan sesungguhnya yang kita jalani. Termasuk lupa sama Sang Pencipta dan Rasulnya. Coba bayangin kalau lagi fangirling tiba-tiba ada malaikat Izrail jemput kan naudzubillah.😭😭

Jadi, boleh fangirling tapi ngga lebih dari 5 menit:(( selagi nonton coba sholawatan, ingat Allah lagi nanti lama-lama ngga akan ada yang namanya fangirling. Begitulah yang disampaikan salah satu ustad dalam kajian Matfis tema Radiasi tahun lalu :’)

Pada akhirnya judul dan tulisan diakhir ini tidak nyambung.

Jadi cukup sekian.

Wassalammualaikum!

DIY | St. Patrick’s Bookmarks

Saint Patrick’s Day, or the Feast of Saint Patrick, is a cultural and religious celebration held on 17 March, the traditional death date of Saint Patrick, the foremost patron saint of Ireland. (Check for more on the Internet~😂)

Though I’m not celebrate this event, I love all properties behind. Such as a shamrock, leprechauns, green hat, everything looks green ( I love green colour) and many more~

It brings me an idea to “Do It Yourself” of this theme.

And look how I made it:

It’s quite simple and you can do by yourself.

Things that you need only thickpaper, paper, crayons, drawing pen, and scissors.

First of all, I draw a design that I want on a thickpaper.

Then, I folded a paper like picture below to have a bookmarks

And FINISHED!

St. Patrick’s bookmarks just already done! ^^

Pass away

كُلُّ نَفْسٍ ذَائِقَةُ الْمَوْتِ ۗ وَنَبْلُوكُم بِالشَّرِّ وَالْخَيْرِ فِتْنَةً ۖ وَإِلَيْنَا تُرْجَعُونَ – 21:35

“Every soul will taste death. And We test you with evil and with good as trial; and to Us you will be returned.” QS Al-Anbiyaa:35

On this Friday, so many people around me leave this world permanently. It made me realize that everyone will going to die and go to the next world. Including me, you, our beloved family, our close friends, our pet, our moss roses which always bloom every morning and evening. It will die. It will going to pass away.

So, we aren’t live forever in this world. Another world is waiting for us.

Let us spread goodness, and make God proud of us.

Remember God always watching us. 😇😇